Lewis Hamilton: “Met de afstelling van George Russell zou mijn resultaat beter zijn geweest”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de GP van Saoedi-Arabië finishte Lewis Hamilton als vijfde. De zevenvoudig wereldkampioen laat echter verstaan dat hij met de afstelling van teamgenoot George Russell waarschijnlijk een beter resultaat zou behaald hebben.

Al eerder tijdens het raceweekend liet Hamilton verstaan dat hij en Russell met een ietwat andere afstelling rondreden. Achteraf bekeken was de afstelling op Russell zijn wagen iets beter.

“Ja, we hebben enkele belangrijke punten voor het team behaald,” aldus Hamilton tegenover ‘Sky Sports F1’. “George werd derde, wat geweldig is.”

Op het moment van het interview was Russell inderdaad gepromoveerd tot derde, maar dat werd even laten alsnog opnieuw tegen gedraaid. Desondanks was het een goed resultaat, iets waarvan Hamilton ongetwijfeld droomt.

“We hebben vooruitgang geboekt, waarop je altijd hoopt, dat je op zijn minst vooruitgang boekt,” aldus Hamilton. “Dat je geleidelijk aan beter wordt. Ik ben dan ook dankbaar dat ik van de zevende naar de vijfde plaats ben opgeklommen.”

“De strategie werkte niet goed voor mij. Ik denk dat ik me met de afstelling van George in een betere positie zou bevonden hebben. Er wacht ons nog heel wat werk maar er zijn positieve aspecten.”