“Carlos Sainz en Fernando Alonso als teamgenoten bij Aston Martin? Ik zie het gebeuren!”

Ferrari
Ferrari

Bij welk team rijdt Carlos Sainz volgend jaar? Na zijn overwinning in Australië reed de Spanjaard zich meer dan ooit in de kijker bij de andere teams. Tot dusver heeft hij nog geen contract voor 2025 en wordt er druk gespeculeerd over zijn toekomst. Mercedes en Red Bull worden vaak genoemd maar volgens Eddie Jordan zou het zomaar kunnen dat we Sainz en Alonso als teamgenoten bij Aston Martin zien.

Carlos Sainz naar Mercedes om daar Lewis Hamilton op te volgen? Of Sainz naar Red Bull waar hij net als aan het begin van zijn F1-carrière opnieuw de teamgenoot van Max Verstappen zou zijn. En uiteraard mogen we ook Sauber, het huidige Stake F1 team, dat in 2026 Audi wordt niet vergeten.

Drie mogelijke racezitjes voor Carlos Sainz in 2025 maar volgens Eddie Jordan is er nog een belangrijke mogelijkheid. Bij Aston Martin willen ze alles in het werk stellen om eindelijk helemaal vooraan mee te kunnen doen. Er waren al de geruchten dat Lawrence Stroll de geldbuidel wil opentrekken om Max Verstappen als rijder te hebben maar is ook Carlos Sainz een mogelijkheid?

Het ‘buikgevoel’ van Eddie Jordan zegt alvast van wel. Volgens Jordan zou het zomaar kunnen dat we bij Aston Martin een volledig Spaanse line-up van de rijders krijgen.

“Denk eraan, hij (Sainz) begin bij Toro Rosso,” aldus Jordan tegenover David Coulthard in de laatste episode van de ‘Formula for Success’ podcast. “Mocht RedBull Max Verstappen verliezen of Sergio Perez willen vervangen dan denk ik dat Carlos zeker één van de belangrijkste kandidaten is.”

“Maar wees niet verrast wanneer we volgend jaar bij Aston Martin een volledig Spaans rijdersduo zien.”

“Ik zeg het je, ik geloof dat als er voor hem geen plaats is bij Red Bull, dat hij dan Fernando bij Aston Martin zal vervoegen, daar geloof ik in.”

“Ik heb geen harde bewijzen maar het is mijn buikgevoel en zeer vaak is dat verschillend van wat andere mensen denken. Het klinkt goed, het is erg romantisch, niet?”

Alonso en Sainz als teamgenoten bij Aston Martin zou wel betekenen dat Lawrence Stroll zijn eigen zoon als rijder aan de kant schuift. Afwachten of dat gebeurt …

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print