Sergio Perez: “Wanneer ik dat doe dan bevind ik me op het niveau van Max Verstappen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Mexicaan Sergio Perez kende een betere start dan vorig seizoen maar desondanks presteert hij nog niet op het niveau van Max Verstappen. Perez hoopt echter om de komende races zijn niveau nog wat te verbeteren en zo Verstappen te evenaren.

“Ik moet gewoon proberen om zelf zo goed mogelijk te presteren, op alle vlakken te maximaliseren,” antwoordt Perez wanneer hem wordt gevraagd wat hij gaat doen om Max Verstappen te proberen evenaren. “

“Max is een zeer complete rijder die zeer sterk is tijdens de kwalificatie, zeer sterk tijdens de race. Het is zeer zeldzaam dat hij eens zwak presteert of in de fout gaat.”

In Australië moest Max Verstappen voor het eerst in twee jaar opgeven. Voor de concurrentie een unieke kans om aan het begin van dit seizoen wat terrein goed te maken in de strijd voor het kampioenschap.

“Hij presteert op een zeer hoog niveau,” aldus Perez. “Wanneer je terugkijkt, zelfs in de kwalificatie, de laatste twee kwalificaties, was hij de enige rijder die erin slaagde om het volledige potentieel te maximaliseren.”

“Ik moet me gewoon op mezelf focussen, uiteraard moet ik zien wat hij doet, hoe hij alles uit de wagen weet te halen.”

“Tegelijkertijd denk ik dat het belangrijk is om me gewoon op mezelf te focussen en zelf het maximale eruit te halen. Wanneer ik daarin slaag dan weet ik dat ik steeds zeer dicht bij hem zal bevinden.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print