Toto Wolff: “Lewis Hamilton zit al met zijn hoofd bij Ferrari”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff moet toegeven dat ze bij Mercedes een erg slechte seizoensstart kennen. Volgens Wolff zorgt dat er ook voor dat Lewis Hamilton nog meer dan verwacht met zijn hoofd al gedeeltelijk bij Ferrari zit.

Het klonk allemaal mooi, Mercedes en Lewis Hamilton gingen tijdens dit allerlaatste seizoen nog eens samen alles op alles zetten om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Het begin van dat seizoen was alvast niet goed want met slechts 26 punten staat Mercedes vierde in de wk-tussenstand en kan het maar net Aston Martin achter zich houden.

Russell moest in Australië na een crash opgeven en ook voor Lewis Hamilton was er een opgave, in zijn geval gaf de Mercedes-krachtbron plots de geest. De Mercedes W15 lijkt ondanks veel bemoedigende woorden ook niet in staat om vooraan te kunnen meestrijden. Toch reageren beide rijders volgens Toto Wolff redelijk goed op de slechte seizoensstart en willen ze er gezien de omstandigheden het beste van maken en proberen om Mercedes zo snel mogelijk meer naar voor te krijgen.

Toto Wolff moet echter ook toegeven dat Lewis Hamilton waarschijnlijk met zijn hoofd al voor een groot deel bij Ferrari zit.

“Ik denk dat de rijders super zijn gezien de situatie waarin we ons bevinden, Lewis is zo goed als hij kan zijn,” aldus Wolff. “Hij bevindt zich in een situatie waarin het langs de ene kant frustrerend is om te zien dat we het niet goed doen, aan de andere kant zal hij ook over het muurtje kijken en is wat hij daar ziet erg mooi om te zien.”

Met dat laatste verwijst Toto Wolff naar Ferrari dat het als toekomstige werkgever van Lewis Hamilton momenteel erg goed doet.

“Dat is momenteel echter niet zijn belangrijkste prioriteit en George die is een vechter. Hij probeert er samen met ons uit te geraken, hij kent zijn plaats en we moeten dit opgelost krijgen.”