Carlos Sainz: “Ik wil geen tweede Fernando Alonso zijn”

Van Carlos Sainz wordt gezegd dat hij hoe langer hoe meer in de voetsporen van Fernando Alonso aan het treden is. Sainz laat echter verstaan geen tweede Fernando Alonso te willen zijn.


Opmerkelijk genoeg heeft Carlos Sainz op veel vlakken een gelijkaardige carrière als Fernando Alonso. Allebei reden ze immers voor Renault, McLaren en Ferrari. Sainz benadrukt echter dat er ook heel wat verschillen zijn.

“Het is tricky want ik heb al voor Renault gereden maar ik heb geen twee wereldtitels veroverd,” aldus Sainz tegenover ‘Crash.net’.

“Ik denk dat het altijd onmogelijk is om carrières te vergelijken want je rijdt niet op hetzelfde moment voor hetzelfde team. Het is op een compleet ander moment met andere rivalen enzovoort.”

Sainz probeert in de Formule 1 zijn eigen pad te bewandelen al is uiteraard ook bij hem het ultieme doel wereldkampioen worden.

“Wat ik weet is dat op een dag voor de wereldtitel zal strijden en ik wil me zo snel mogelijk in die positie brengen omdat ik me klaar voel voor die uitdaging,” aldus Sainz die vervolgens nogmaals benadrukt wat voor een uitzonderlijk talent zijn landgenoot is.

“Hij is een extreem sterke rijder maar er gaat nooit een nieuwe Fernando Alonso zijn. Hij was op veel vlakken de eerste en ik probeer mijn eigen carrière te hebben, de dingen op mijn eigen manier te doen, mijn eigen visie en manier van rijden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023