Carlos Sainz: “Ik vreesde dat een podiumplaats niet meer haalbaar was”

Ferrari
Ferrari

Na zijn overwinning in Australië slaagde Carlos Sainz er in Japan in om achter beide Red Bulls op het podium te finishen. Sainz geeft echter toe dat hij op een bepaald moment tijdens de race dacht dat een podiumplaats onmogelijk zou zijn.

Het was net op het moment dat Carlos Sainz dacht dat een podiumplaats buiten bereik lag dat de wedstrijd in zijn richting kantelde en hij alsnog richting de derde plaats op het podium reed.

“Ik had om eerlijk te zijn een goede race,” blikt Carlos Sainz terug op zijn race. “Ik wist dat een podiumplaats tot de mogelijkheden behoorde wanneer ik een perfecte race zou rijden. Ik ben zeer blij want met de bandendegradatie was het een grote uitdaging.”

“Op bepaalde momenten zag het er een beetje tricky uit, door de strategieën met één en twee pitstops, wist ik niet goed wat er gaande was. Vervolgens kwamen de wolken en de bandendegradatie verminderde. Plots dacht ik dat de strategie met slechts één pitstop sneller was en wij bevonden ons op een tweestopper.”

“Ik had verwacht dat het erg moeilijk zou worden om opnieuw de vierde of de derde plaats te veroveren, dit omwille van hoe tricky het zou zijn om Mercedes tijdens de tweede stint in te halen, omwille van hoe moeilijk het hier was om een andere wagen te volgen.”

“Maar toen ik de harde bandencompound aan het einde van de race liet plaatsen dan was ik zeer snel, ik vloog, ik kreeg de inhaalmanoeuvres goed voor elkaar en eindigde op het podium, daar pushte ik echt voor.”

“Ik moest heel wat wagens inhalen vandaag en inhalen was erg tricky. Je moet hier op Suzuka steeds de laatste chicane zeer goed nemen om een goede run richting de eerste bocht te hebben.”

“Ik wist dat ik in vergelijking met Lando en Charles veel sneller moest zijn om hen te kunnen inhalen. Uiteindelijk slaagde ik erin om de inhaalmanoeuvres te doen en de podiumplaats te veroveren.”