Fernando Alonso: “Dit was één van mijn beste races maar morgen zal iedereen dat vergeten zijn”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Van op de vijfde plaats vertrokken finishte Fernando Alonso de GP van Japan als zesde. Op papier geen geweldig resultaat maar Alonso zelf heeft het over één van zijn beste races.

“Ik denk dat het één van mijn beste races of beste weekends was,” vertelde Alonso tegenover ‘Sky Sports F1’. “Ik denk dat het zeer compleet was en zeer sterk, zeer solide.”

“Sinds de oefensessies en tot aan de race, misschien was dit het beste van het voorbije jaar of zelfs in de top vijf van mijn carrière. Maar het zal een volledig anonieme race zijn.”

“Iedereen zal tegen morgen vergeten wat voor een weekend we hadden. Ik voelde me verbonden met de wagen. Ik denk dat die vijfde plaats tijdens de kwalificatie gisteren veel beter was dan wat we normaal zouden behalen, ook deze zesde plaats van vandaag is veel beter.”

“We zijn zeker en vast trager dan Red Bull en Ferrari, zij bevinden zich momenteel in een eigen klasse. Maar ik denk dat ook McLaren en Mercedes momenteel sneller zijn dan ons. Mercedes experimenteerde wat door vandaag op de harde band te starten en wat een moedige strategie. Maar dankzij dat zijn we erin geslaagd om onze positie te behalen.”