Lando Norris: “Het was een ‘verloren strijd’ die we met Ferrari voerden”

McLaren F1  team
McLaren F1 team

In zijn McLaren kwalificeerde Lando Norris zich voor beide Ferrari’s maar tijdens de race was Norris niet opgewassen tegen Carlos Sainz en Charles Leclerc. Norris wist naar eigen zeggen op voorhand dat hij tijdens de race niet opgewassen zou zijn tegen de Ferrari’s.

Tijdens de race moest Lando Norris sneller dan beide Ferrari-rijders de pits opzoeken voor een bandenwissel. Norris stopte in de elfde ronde terwijl Carlos Sainz pas in de vijftiende ronde zijn eerste pitstop maakte en Charles Leclerc zijn enige pitstop zelfs pas in ronde 26. Leclerc kwam daardoor voor Norris te liggen terwijl Sainz op zijn beurt twee keer Lando Norris wist te passeren.

Lando Norris moest daardoor genoegen nemen met de vijfde plaats, achter de beide Red Bulls en de beide Ferrari’s. Volgens Norris zal er overduidelijk niet meer in vandaag.

“Een zware race! We hebben het geprobeerd maar beschikten vandaag niet over voldoende snelheid, het was dan ook uitdagend om te proberen coveren en voor de Ferrari’s te blijven,” blikt Norris terug op de race. “Om eerlijk te zijn was het zoals verwacht. Achter Ferrari, zoals de tot dusver heel het jaar ons al bevinden.”

“Het was in het begin moeilijk toen je probeerde te pushen om een snellere wagen te proberen volgen of om voor de Ferrari’s te blijven, die sneller waren.”

“Je vraagt meer van je banden en het is dan een soort spiraal waarin je terecht komt. We waren een verloren strijd aan het voeren.”

“Gisteren presteerden we tijdens de kwalificatie ongelooflijk. Ik reed enkele zeer sterke rondjes en dat zorgde ervoor dat het er voor ons iets te goed uitzag. Vandaag keerde de realiteit terug.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print