Gefrustreerde Lewis Hamilton reageert gepikeerd op vraag van journalist en loopt weg: “Heb je geen betere vragen?”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton was na afloop van de GP van Japan duidelijk niet tevreden met zijn negende plaats. Net als de andere rijders moest hij na afloop van de race vragen van de aanwezige journalisten beantwoorden maar een gefrustreerde Lewis Hamilton reageerde gepikeerd op een vraag van een journalist en stapte het vervolgens af.

Hamilton finishte de race als negende, scoorde daarmee slechts twee wk-punten, en eindigde opnieuw achter teamgenoot George Russell. Tijdens de race weerklonk over de boordradio meermaals gelatenheid bij Hamilton en ook tijdens de interviews na afloop van de race viel er ontgoocheling en frustratie bij Hamilton te bespeuren.

“Het was oké,” antwoordde Hamilton redelijk kort op de vraag wat hij vond van de GP van Japan. Hamilton en Mercedes zijn overduidelijk bijzonder moeizaam aan het nieuw F1-seizoen begonnen en voorlopig lijkt er ook weinig vooruitgang te worden geboekt. De performance van Mercedes staat in schril contrast met die van Ferrari, dat dit jaar duidelijk een heel stuk beter presteert.

Gezien de aankondiging dat Hamilton eind dit seizoen Mercedes verlaat om naar Ferrari te gaan wordt vaak gesuggereerd dat Hamilton met zijn gedachten al grotendeels bij Ferrari zit. Daarom ook dat één van de aanwezige journalisten aan Hamilton vroeg of hij jaloers is op de sterke performance van Ferrari.

“Heb je geen betere vragen?” antwoordde Hamilton waarna hij wegliep.