Carlos Sainz: “Ik zal Charles Leclerc en Ferrari helpen om wereldkampioen te worden”

Ferrari
Ferrari

Eind dit jaar zal Carlos Sainz bij Ferrari plaats moeten maken voor Lewis Hamilton. Het feit dat er een einde komt aan de samenwerking betekent echter niet dat Sainz niet voluit zal gaan of het team en Charles Leclerc niet zal helpen wanneer dat kan.

“Uiteraard, ik ben altijd een teamspeler geweest,” aldus Sainz. “Alles wat ik in de Formule 1 heb gedaan, ik was steeds een geweldige teamspeler, ik ben op dat vlak altijd een voorbeeldig rijder geweest bij eender welk team.”

“Ik zal zeker en vast Charles helpen als dat nodig is, op dezelfde manier als dat ik verwacht dat Charles mij zou helpen wanneer ik zelf ook voor de wereldtitel zou strijden.”

Tijdens zijn laatste seizoen bij Ferrari wil Carlos Sainz voluit gaan, hij wil zijn periode bij Ferrari op een hoogtepunt afsluiten.

“Ik denk dat de hoeveelheid druk die ik mezelf, het team, mijn engineers en iedereen die betrokken is zal opleggen exact hetzelfde zal zijn,” aldus Sainz. “De honger om races te winnen, de honger om wereldkampioen te worden, dat verandert niet omdat er iets in 2025 gebeurt. We hebben allemaal hetzelfde doel. We hebben allemaal dezelfde ambitie voor dit jaar.”

“Het feit dat ik in 2025 geen rijder voor de Scuderia Ferrari zal zijn betekent niet dat we dit jaar samen geen wereldkampioen willen worden of races willen winnen.”