Nieuwe besmettingen met coronavirus in de F1-paddock: “Coronaregels opvolgen is een constante uitdaging”

Ferrari
Ferrari

Na de eerdere besmetting van Daniel Ricciardo is nu ook Sebastian Vettel met het coronavirus besmet. Volgens Carlos Sainz vormt het opvolgen van de regels een enorme uitdaging, maar hij waarschuwt ook dat iedereen plots het slachtoffer kan zijn en dat het je F1-seizoen ernstig kan beïnvloeden.

“Ik probeer even gedisciplineerd te zijn als twee jaar geleden, daar blijf ik voor gaan,” aldus Sainz. “Ik ga echter niet liegen, het is vermoeiend.”

“Het is zwaar om na twee jaar nog steeds dezelfde dingen te doen. Sommige dingen ben ik gewoon geworden, met andere dingen worstel ik, zoals heel de tijd een mondmasker blijven dragen.”

Sainz hinkt naar verluidt op twee gedachten omdat hij enerzijds hoopt dat de maatregelen kunnen wegvallen en dat we kunnen terugkeren naar het ‘normale’ leven, maar anderzijds is er nog steeds het coronavirus dat een bedreiging blijft doorheen het seizoen.

“Ik hoop gewoon dat we snel terug naar het normale leven kunnen terugkeren, en ook al is het misschien wat controversieel, ik denk dat we moeten verder gaan met ons leven en vooruit kijken.”

“Het is jammer voor de andere rijders en ook ik kan zelf op een bepaald moment besmet geraken. Maar tegelijkertijd is het erg zwaar om constant dezelfde discipline aan te houden zoals we nu al twee jaar doen. Ik maak dit jaar echter kans om voor betere resultaten te strijden, dus ik zal wel gedisciplineerd moeten zijn.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner