F1-bolides moeten minder op dieet: “Minimumgewicht stijgt naar 798 kg”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

De FIA heeft bevestigd dat het minimumgewicht van de F1-bolides op de valreep wordt verhoogd naar 798 kilogram. Verschillende F1-teams zullen deze beslissing ongetwijfeld toejuichen, waaronder Red Bull in het bijzonder.

In de nieuwste versie van het technisch reglement van de Formule 1 dat vandaag werd gepubliceerd is er sprake van een minimumgewicht van 798 kilogram voor de F1-bolides waarmee in 2022 wordt gereden. Dat is een bijkomende stijging met 3 kilogram tegenover de 795 kilogram waarover eerder sprake was.

Tegenover vorig jaar zullen de F1-bolides daarmee in totaal 46 kilogram meer wegen dan de F1-bolides van 2021. Het maakt de evolutie van het gewicht van de F1-bolides in de loop der jaar des te opmerkelijker (Lees: F1-bolides worden steeds zwaarder: zo evolueerde het minimum gewicht).

Verschillende teams ondervonden heel wat moeilijkheden om met hun nieuwe F1-bolides in de buurt van het minimumgewicht te geraken. De toegeving van 3 kilogram moet dit eenvoudiger maken.

Vooral Red Bull Racing zat naar verluidt verschillende kilo’s erboven maar het was zeker niet de uitzondering. Al de teams, op naar verluidt één team na, zaten boven het minimumgewicht van 795 kilogram. De F1-bolides zullen dus minder op dieet moeten gaan

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print