Toto Wolff: “Mercedes F1-bolide heeft veel potentieel maar we halen het er nog niet uit”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In zijn vooruitblik naar de GP van Bahrein laat Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff verstaan dat er veel potentieel in de Mercedes F1-bolide zit. Grootste uitdaging wordt echter om het potentieel eruit te halen en om te zetten in snelheid.

Als we Mercedes mogen geloven dan zit het daadwerkelijk met problemen en zien we Lewis Hamilton en George Russell niet meteen voor de overwinning strijden. Het zou echter niet de eerste keer zijn dat Mercedes na teleurstellende wintertests plots toch dominant is.

Bij Mercedes geloven ze echter niet in een herhaling van het scenario 2021 waarin de wintertests en eerste oefensessies moeizaam verliepen maar waarna het op zaterdag plots een heel stuk beter ging. Volgens Toto Wolff is de nieuwe Mercedes F1-bolide zeker niet slecht, maar wordt het een kwestie van het potentieel en de snelheid eruit zien te halen.

“De start van het nieuwe F1-seizoen is altijd opwindend en dit jaar nog meer dan normaal,” aldus Wolff in de vooruitblik op de GP van Bahrein.

“Met de nieuwe technische en sportieve regels valt er tijdens het begin van het seizoen erg veel te leren en te ontdekken.”

“Er zit erg veel potentieel in de W13 dat we eruit moeten zien te halen, we weten dat het een enorme uitdaging wordt om de wagen beter te begrijpen en het maximale eruit te halen. Dat zal onze focus zijn tijdens de komende dagen, weken en maanden.”

“Het valt moeilijk te voorspellen waar we ons momenteel competitief gezien bevinden, zeker tijdens het eerste weekend in Bahrein, maar dat maakt het nieuwe seizoen en dit nieuw tijdperk in de Formule 1 zo enorm opwindend.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner