Schumacher: “Er is veel veranderd sinds mijn eerste race bij het Haas F1 team”

Haas F1 team
Haas F1 team

Vorig jaar maakte Mick Schumacher zijn debuut in de Formule 1 maar een jaar later gaat zijn F1-carrière nu echt van start want normaal heeft het Haas F1 team nu een wagen waarmee hij echt dingen kan laten zien.

Mick Schumacher debuteerde vorig jaar in de Formule 1 met het besef dat hij over de traagste wagen op de startgrid zou rijden, een wagen waarin hij maar weinig mooie dingen zou kunnen laten zien. Teamgenoot Nikita Mazepin kloppen zou dan ook zijn belangrijkste taak worden.

Daarin is de zoon van Michael Schumacher ook geslaagd en dit jaar wacht Mick een volledig andere uitdaging. Aangezien het Haas F1 team alles inzette op de ontwikkeling van de 2022-wagen wordt er dit jaar verwacht dat Mick Schumacher in het middenveld zal kunnen meestrijden. Daarnaast heeft hij met Kevin Magnussen nu ook een nieuwe en veel meer ervaren teamgenoot.

“Er is veel veranderd sinds mijn eerste race bij het team,” vertelt Schumacher in de preview van Haas voor de GP van Bahrein.

“Eerst en vooral, de manier waarop ik me in het team voel is geweldig, ik voel me zeer comfortabel en zeer blij en klaar om deze nieuwe uitdaging met de VF-22 aan te gaan.”

“Het is geweldig om deel uit te maken van deze ontwikkeling en om nu de wagen in één geheel te zien en ermee te rijden. Ik voel al het harde werk dat er door het volledige team erin gestoken is. Om de wagen tot leven zien te komen is redelijk speciaal.”

De voorbereidende test in Bahrein verliep met wat vertraging en het Haas F1 team kon niet alles afwerken maar Mick Schumacher is positief.

“Ook al konden we niet alles optimaal testen, de wagen voelt goed,” aldus Schumacher. “De nieuwe wagen voelt op heel wat vlakken anders aan dan vorig jaar, zeker wanneer je terugkeert naar dit circuit, het voelt anders.”

“Hoe we ons verhouden tegenover de anderen is moeilijk om in te schatten. Ik denk dat we ons echter in een goede positie bevinden en we hebben een positief gevoel. Hopelijk kunnen we iedereen tonen dat we met onze wagen de juiste stappen gezet hebben.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print