Carlos Sainz na veroveren pole: “Dit was één van mijn beste rondjes ooit”

Ferrari
Ferrari

Op het circuit van Monza slaagde Carlos Sainz erin om een super spannende strijd om de pole te winnen. Sainz had vertrouwen in de wagen en dat zorgde ervoor dat hij één van zijn beste rondjes ooit reed.

“Het is moeilijk om dit onder woorden te brengen, om dit gevoel te beschrijven,” vertelde Sainz na het veroveren van de polepositie op het circuit van Monza. “Het is geweldig, het volledige weekend, sinds we hier op woensdag aangekomen zijn is de steun die we krijgen enorm, het gevoel met het publiek en de energie die ze ons geven. Het is ongelooflijk.”

“Gisteren was mijn verjaardag en ik heb er echt van genoten. Ik ben er zeker van dat het me een goed gevoel heeft gegeven, goede vibes en energie voor vandaag. Ik voel me zeer comfortabel in de wagen en ik heb in Q3 één van mijn beste rondjes gereden om de pole te veroveren.”

Na de tegenvallende performance van de Ferrari F1-bolide in Zandvoort, waarbij de wagen zich erg wisselvallig en nerveus gedroeg, presteert de SF-23 op het circuit van Monza veel beter.

“Onze efficiëntie, zoals we op sommige circuits dit jaar gezien hebben, is zeer goed op de wagen,” aldus Sainz. “Om eerlijk te zijn, sinds we met de wagen tijdens de eerste oefensessie op de baan gingen voelt hij volledig anders dan in Zandvoort.”

“Het is wat het is. Zo verloopt dit jaar nu eenmaal. We hebben soms zeer goede raceweekends en soms erg moeilijke. We moeten gewoon zien dat we tijdens de goede raceweekends ons resultaat maximaliseren, zoals we vandaag gedaan hebben. Tijdens de moeilijke raceweekends moeten we eruit leren en er het beste van maken.”