Carlos Sainz na veroveren pole: “Leuk, maar Max Verstappen is favoriet voor de race”

Ferrari
Ferrari

Voor het eerst sinds lang veroverde Carlos Sainz nog eens de polepositie. Sainz was uiteraard erg blij maar hij beseft ook dat de strijd om de overwinning erg moeilijk zal worden.

Tijdens de ultieme snelle runs in Q3 was Sainz slechts 0,065 seconde sneller dan teamgenoot Charles Leclerc. Zelfs wanneer Leclerc sneller zou geweest zijn dan zou Sainz door een gridstraf voor Leclerc op de pole gestaan hebben. Het is echter altijd leuker om volledig op eigen kracht de pole te veroveren.

“Het was erg leuk,” vertelde Sainz na afloop tijdens de interviews in het parc fermé. “Het was zeer tricky door de wind, er waren zoveel windstoten dat iedere bocht in deze wagens een avontuur is.”

“Je weet niet hoeveel grip je hebt of hoeveel grip je mag verwachten.”

“Ik slaagde erin om een goed rondje te rijden, zonder fouten, en de polepositie te veroveren. Dat was lang geleden en dit na enkele kwalificaties onder droge omstandigheden waarbij ik erg dichtbij kwam maar de pole net niet veroverde.”

Ondanks dat hij op de polepositie staat, en het feit dat hij er zelf alles aan zal doen om te proberen winnen, beschouwt Sainz Max Verstappen als favoriet voor de race.

“Ik ga niet liegen, voor de race is Red Bull nog steeds de grote favoriet. Ze zijn meestal sneller tijdens de race omdat Max het goed doet en omdat Red Bull een wagen heeft die het erg goed doet tijdens de race.”

“We gaan echter alles geven om te proberen voor hen te blijven en de race te winnen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022