Max Verstappen: “We gaan tijdens de race proberen Dietrich Mateschitz trots te maken”

Red Bull content Pool
Red Bull content Pool

Na afloop van de kwalificatie reageerde Max Verstappen op het overlijden van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz. Verstappen gaat tijdens de race uiteraard proberen om te winnen en zo Mateschitz proberen eren.

Verstappen moest tijdens de race de duimen leggen voor beide Ferrari’s maar door een gridstraf voor Charles Leclerc zal Verstappen naast Carlos Sainz van op de eerste startrij aan de race beginnen.

“Het is verdrietig nieuws voor iedereen”, reageerde Max Verstappen op het nieuws van het overlijden van de Red Bull-oprichter.

“Hij heeft enorm veel betekend voor Red Bull, maar ook voor de sport en voor mijn carrière. Het is een zware dag, maar we hebben desondanks geprobeerd alles te geven. Helaas kwamen we net wat tekort, maar we gaan morgen proberen Dietrich trots te maken.”

Wat de race betreft heeft Max Verstappen er vertrouwen in. Hij verwacht opnieuw over een sterke en snelle wagen te beschikken.

“Onze auto is in de race meestal wat beter dan tijdens de kwalificatie. Het lag vandaag enorm dicht bij elkaar en ik denk dat als we de banden wat beter aan de gang hadden gekregen, dat wel een verschil had gemaakt. Desalniettemin zitten we er goed bij en ik verwacht dan ook dat we morgen een goede race kunnen rijden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022