Charles Leclerc: “Ik zal wat verderop de grid moeten starten”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de kwalificatie moest Charles Leclerc nipt de duimen leggen voor teamgenoot Carlos Sainz. Leclerc wist echter dat hij door een gridstraf sowieso de polepositie niet zou kunnen claimen.

Amper 0,056 seconde verschil zat er tussen Carlos Sainz en Charles Leclerc maar Sainz start van op de eerste plaats terwijl Leclerc door een gridstraf van op de twaalfde plaats aan de race zal moeten beginnen.

“Ik zal door een gridstraf wat verder naar achter starten maar het is mijn doel om te proberen terug naar voor te geraken en dit zo snel mogelijk,” aldus Leclerc.

“Ik deed mijn best. Mijn laatste rondje was niet mijn beste rondje. Carlos deed het beter vandaag en hij verdient de polepositie.”

Leclerc is momenteel nog met Sergio Perez verwikkeld in een strijd voor de tweede plaats in het rijderskampioenschap. Perez staat daarin momenteel één punt voor en hij zal eveneens na een gridstraf van op de achtste plaats aan de race beginnen.

“Ik zal net als altijd mijn uiterste best doen,” blikt Leclerc vooruit naar de race. “Ik ga geen gekke risico’s nemen, maar als er een kans zich voordoet dan zal ik er zijn om ze te nemen.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022