Carlos Sainz op weg naar Williams?: “Ik kan niets bevestigen”

Ferrari
Ferrari

De geruchtenmolen rond Carlos Sainz en zijn toekomst draait op volle toeren. Op donderdag werd de Spanjaard gevraagd naar recente geruchten maar Sainz ontweek duidelijk de vragen over zijn toekomst.

Carlos Sainz moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuw racezitje. Daarbij worden vooral Stake F1 (Audi), Mercedes en Red Bull genoemd maar ook Williams lijkt zich nu in de debatten te mengen.

Op woensdag berichtte ‘Sky Sports F1’ dat Mercedes voor Carlos Sainz geen optie meer zou zijn maar in Monaco weigerde Sainz te reageren op die vraag: “Ik kan het niet bevestigen, sorry”.

“Iedereen hangt af van elkaar. De Formule 1 is een cirkel en ik heb nog geen beslissing genomen waar ik volgend jaar ga racen. Er zijn ook geen deadlines gesteld.”

Bij Red Bull laten ze uitschijnen dat Sergio Perez ook voor volgend jaar voorlopig de eerste keuze is. Voor Carlos Sainz lijken daarmee het Stake F1 team, het toekomstig Audi F1 team, en nu ook plots Williams twee andere mogelijke pistes. Opvallend is inderdaad dat er nu berichten zijn dat Sainz in verregaande gesprekken met Williams zou zitten.

Toch zou het ook een logische keuze kunnen zijn want Carlos Sainz zou net als de meeste rijders zonder racezitje liefst een contract voor twee jaar willen. Daarmee zou er meteen zekerheid zijn voor een racezitje in 2026, wanneer er een nieuw technisch reglement in werking treed. Williams zou in 2025 mogelijk een stap vooruit kunnen zetten en in 2026 kunnen profiteren van de Mercedes-motor.

Bij Mercedes lijken ze zich volledig te focussen op de ontwikkeling van hun nieuwe motor van 2026 en wanneer die zoals bij de introductie van de V6-hybridemotoren een topmotor is dan zou Williams net als destijds mee kunnen profiteren. Bij Audi zouden ze in 2026 voor de eerste keer met hun volledig nieuw ontwikkelde F1-motor rijden en dat houdt risico’s in.

Audi, Williams of toch een ander team? Enkel Carlos Sainz kan ons daarover duidelijkheid brengen maar dat lijkt niet voor meteen te zijn …

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print