Charles Leclerc ontkent ‘motorproblemen’ bij Ferrari: “Monaco zal anders zijn”

Ferrari
Ferrari

Tijdens zijn thuisrace hoopt Charles Leclerc uiteraard om een erg sterke prestatie neer te zetten. Daarvoor zal Ferrari echter alles goed voor elkaar moeten hebben en niet zoals in Imola tegen ‘motorproblemen’ aanlopen, al ontkent Leclerc dat ze bij Ferrari structurele motorproblemen ondervinden.

“Nee, ik maak me er geen zorgen over,” aldus Leclerc op donderdag in Monaco over het ‘motorprobleem’ waarmee Ferrari in Imola werd geconfronteerd. Daarbij zou er niet voldoende energie afgegeven zijn. “We hebben het uiteraard een beetje tijdens de laatste race gezien. We hebben het ook in Jeddah wat gezien, maar ik denk dat het meer een manier is waarop we de dingen managen.”

“Dat is niet iets dat vast staat en dat we op kort termijn niet kunnen veranderen, we zullen het gewoon moeten bekijken maar het is geen groot probleem.”

Volgens Leclerc hebben ze bij Ferrari grondig de dingen geanalyseerd om ervoor te zorgen dat ze in de toekomst niet meer met ‘motorproblemen’ geconfronteerd worden, en dan in het bijzonder de vrijgave van energie. Bovendien zorgen de karakteristieken van Monaco er sowieso voor dat er minder snel problemen op dat vlak zijn.

“Het ziet er naar uit dat Red Bull en McLaren in Imola op dat vlak beter de dingen voor elkaar hadden. Wij hebben op dat vlak wat tijd verloren, dat hebben we dan ook bekeken,” aldus Leclerc. “Ik denk niet dat het hier in Monaco zo’n groot verschil zal maken. We bevinden ons hier in een erg verschillende situatie.”

“Voor de rest van het seizoen is het wel belangrijk dus we hebben een grondige analyse gedaan en ik ben er zeker van dat we op dat vlak progressie boeken.”