Max Verstappen: “Red Bull is kwetsbaar in Monaco, het is niet ons favoriet circuit”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Max Verstappen wacht het Red Bull F1 team in Monaco een erg uitdagend en verraderlijk raceweekend. De karakteristieken van het circuit passen minder goed bij de wagen van Red Bull.

Verstappen slaagde erin om in Imola te winnen, ook al was het slechts met een erg kleine voorsprong op Lando Norris. In Monaco wacht echter al opnieuw een grote uitdaging, vooral voor Red Bull dat ondanks verschillende overwinningen de voorbije jaren er toch “kwetsbaar lijkt te zijn”.

“Het is een compleet ander circuit,” blikte Verstappen vooruit naar het raceweekend in Monaco. “Wanneer je naar de layout van het circuit kijkt dan zal dit waarschijnlijk niet ons beste circuit zijn, gewoon omdat onze wagen normaal een beetje worstelt met hobbels en kerbstones.”

“In vergelijking met vorig jaar hebben we eraan gewerkt. Ik denk dat we op de meeste circuits waar we tot dusver geweest zijn, dat onze performance tegen lage snelheid een beetje verbeterd is. Maar ik denk niet dat dit een zeer makkelijk weekend wordt.”

Opvallend is echter wel dat Red Bull de voorbije drie jaar telkens de GP van Monaco wist te winnen. Verstappen wist in 2021 en 2023 te winnen terwijl Sergio Perez in 2022 won. Toch spreekt Verstappen van een uitdaging want zelfs wanneer je de beste wagen hebt blijft Monaco erg moeilijk.

“Monaco is een zeer tricky circuit om alles op te laten werken, de banden moeten het goed doen tijdens het kwalificatierondje bijvoorbeeld. Er zijn de rode vlaggen, er is altijd wel iets dat voor een verstoring zorgt. Er kunnen veel dingen goed gaan maar er kunnen ook veel dingen fout gaan.”

“We moeten gewoon eerlijk zijn. In Imola begon het raceweekend echt slecht maar we slaagden erin om voor de ommekeer te zorgen. Ik zou niet graag opnieuw zo’n raceweekend hebben, dat is stressvol en niet leuk. Maar we weten dat dit één van de meer moeilijke circuits voor ons is, ook al hebben we hier in het verleden gewonnen. Het is gecompliceerd maar we zullen al op vrijdag zien waar we staan.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print