GP van Monaco: eerste oefensessie: Lewis Hamilton snelste, Max Verstappen slechts op P11

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Monaco de snelste tijd gereden. In zijn Mercedes was de zevenvoudig wereldkampioen een handvol duizendsten sneller dan Oscar Piastri in de McLaren. Max Verstappen reeds slechts de elfde tijd.

Een klassieker dit weekend op het programma voor de F1-piloten maar ook voor heel wat vips: de GP van Monaco. Een prachtig beeld vanuit de bergen over de haven van Monaco maar het is in de straten van Monaco dat de echte actie plaatsvindt.

Twintig rijders die zo snel mogelijk en zonder brokstukken doorheen de straten van Monaco proberen te rijden en daarbij is er één echte huisrijder: Charles Leclerc. De Monegask is de ‘local hero’ maar uiteraard is hij niet de enige rijder die officieel in Monaco woont.

Nog meer dan op andere circuits geldt in Monaco voor de F1-piloten dat ze geleidelijk aan verder de limieten van de wagen en het circuit opzoeken. Als stratencircuit is het ook een kwestie van grip vinden op de baan en naarmate er meer gereden is stijgt ook het gripniveau. Vervolgens is het een kwestie van vertrouwen verder opbouwen en rakelings langs en zelfs tot tegen de vangrails rijden. En ja, die vangrails geven in Monaco zelfs een beetje mee …

Veel bijzonder gasten en vips zakken af naar Monaco voor het raceweekend maar uiteraard komen ook enkele nog levende F1-legendes langs. Daarbij ook drievoudig winnaar in Monaco, Sir. Jackie Stewart;

Even was er een rode vlag nadat de Chinees Guanyu Zhou tegen de vangrails had gereden en er daardoor wat brokstukken op de baan lagen. In Monaco behoren de baanmarshalls echter tot de snelste ter wereld en we kregen dan ook snel terug een vrijgave van het circuit.

Uiteindelijk was het Lewis Hamilton die in de Mercedes de snelste tijd reed, voor Oscar Piastri in de McLaren en George Russell die in de andere Mercedes de top drie vervolledigde. Max Verstappen reed slechts de elfde tijd.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print