Toto Wolff geeft niet op en blijft voor Max Verstappen gaan: “Wij moeten ons bewijzen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff blijft Max Verstappen het hof maken. Volgens Wolff moeten ze bij Mercedes er gewoon voor zorgen dat hun F1-bolide competitief wordt en kan dat er voor zorgen dat Max Verstappen de sprong van Red Bull naar Mercedes waagt.

“Max gaat niet in een wagen stappen die niet competitief is en momenteel zijn we niet competitief genoeg om een wereldkampioen te verleiden naar ons te komen,” vertelde Toto Wolff tegenover het ‘PA nieuwsagentschap’. “Het is belangrijk om altijd de snelste wagen te hebben want dat maakt het veel eenvoudiger om na te denken over wat het juiste is.”

“Uiteindelijk beschikken we over een echt sterke groep mensen waarover in de pers en in het algemeen misschien te weinig wordt gesproken.”

“Ze weten wat ze moeten doen, ze weten wat ze waard zijn voor het team en ze weten hoe belangrijk ze zijn geweest voor het huidige succes alsook de wagen. We moeten gewoon blijven werken.”

“We zullen de komende maanden moeten afwachten. Kijk naar wat McLaren heeft gedaan. Wanneer we onze wagen vier tienden sneller kunnen maken, zoals zij gedaan hebben, dan zullen we zeer competitief zijn.”

Wat de rijderskeuze betreft willen Toto Wolff en Mercedes niets overhaasten, ze willen afwachten wat de komende maanden geven, zowel wat hun eigen competitiviteit betreft alsook wat er gebeurt op de rijdersmarkt.

Ik ga even wachten, er is geen haast,” aldus Wolff. “Ik ben bereid om bepaalde beslissingen te compromitteren.”

Toto Wolff wil dus duidelijk ook afwachten of Max Verstappen toch niet Red Bull wil verlaten en eventueel bereid is om de overstap naar Mercedes te maken, al dan niet pas in 2026. Red Bull managing director Oliver Mintzlaff bekritiseerde onlangs nog erg scherp de manier waarop Toto Wolff probeert om Max Verstappen het hof te maken. Toto Wolff trekt er zich duidelijk echter niets van aan.