GP van Monaco: tweede oefensessie: Charles Leclerc snelste, Max Verstappen op P4

Ferrari
Ferrari

‘Local hero’ Charles Leclerc heeft tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Monaco de snelste tijd gereden. Leclerc was iets minder dan twee tienden sneller dan Lewis Hamilton, Max Verstappen reed de vierde tijd.

Bij aanvang van de tweede oefensessie was het bewolkt in Monaco maar regen viel er gelukkig nog niet. De rijders gingen dan ook snel de baan op om zo snel mogelijk het juiste ritme te vinden. In de straten van Monaco is geleidelijk aan dat ritme opbouwen de boodschap.

Tijdens de eerste oefensessie reed Max Verstappen slechts de elfde tijd en ook tijdens de tweede oefensessie was Verstappen duidelijk niet helemaal tevreden met de wagen. Zijn RB20 F1-bolide stuiterde over het circuit en dat bezorgde Verstappen naar eigen zeggen hoofdpijn.

Om zo snel mogelijk doorheen de straten van Monaco te rijden wordt bij momenten letterlijk tot tegen de vangrails gereden maar soms loopt het ook mis. Oscar Piastri kende zo’n momentje in het ‘zwembad-gedeelte’ van het circuit.

In de erg smalle straten van Monaco was er weinig ruimte voor fouten, dat beseffen de F1-piloten maar al te goed. Ook morgen tijdens de kwalificatie zullen de kleinste details soms het verschil betekenen tussen bijvoorbeeld een polepositie en ergens een plaats in de top tien.

Uiteindelijk was het thuisrijder en ‘local hero’ Charles Leclerc die de snelste tijd reed, voor Lewis Hamilton die tijdens de eerste oefensessie de snelste was. Fernando Alonso vervolledigde in de Aston Martin de top drie. Max Verstappen reed de vierde tijd.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print