F1 haalt op ludieke wijze uit naar thuisrijder ‘Oscar Piastri-Leclerc’

McLaren F1 team
McLaren F1 team

De Formule 1 heeft na afloop van de eerste oefensessie op ludieke wijze ingespeeld op Oscar Piastri die de voorbije races het bijna constant had over ’thuisraces’. Daarom noemde de F1 de Australiër na afloop van de eerste oefensessie Oscar Piastri-Leclerc.

Na afloop van de eerste oefensessie voor de GP van Monaco zagen we plots niet Oscar Piastri maar wel ‘Oscar Piastri-Leclerc’ bij de tweede tijd staan. De Formule 1 speelde op haar sociale media op ludieke wijze in op een trend waarbij Oscar Piastri al enkele races op rij zegt dat hij een ’thuisrace’ heeft.

Het begon uiteraard in Australië waar hij als Australiër inderdaad een thuisrace beleefde maar vorige week in Imola beleefde Piastri naar eigen zeggen ook een soort ’thuisrace’ want hij zou deels Italiaan zijn. Uiteindelijk kwam het tot een ludieke woordenwisseling met Charles Leclerc die als Monegask uiteraard in Monaco zijn thuisrace beleeft.

De Formule 1 besloot na de eerste oefensessie om Oscar Piastri te hernoemen naar ‘Oscar Piastri-Leclerc’ en hoe beide rijders daarop reageerden kan je hieronder lezen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print