Lewis Hamilton is enthousiast: “Dit was de beste dag die we dit jaar al gehad hebben”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Met een snelste en een tweede tijd in de eerste twee oefensessie mag Lewis Hamilton over een meer dan geslaagd begin van het raceweekend spreken. Hamilton is dan ook erg enthousiast en spreekt van de beste dag tot nu toe dit jaar.

“Het was een goede dag,” vertelde Lewis Hamilton tegenover het officieel F1-kanaal. “Het was zeker en vast de beste dag die we al op het circuit gehad hebben.”

“De wagen voelde echt goed aan, ik geniet echt van het rijden en het circuit is geweldig. Het gripniveau was redelijk goed. Ik denk dat we nog enkele uitdagingen hebben op het vlak van de balans maar het zag er redelijk goed uit.”

Volgens Hamilton was de Mercedes F1-bolide van dit jaar veel beter om mee in Monaco te rijden dan de voorgangers.

“Wat een verrassing was is het gripniveau en hoe de wagen hier reageert,” aldus Hamilton. “Het is zeker en vast veel leuker om mee te rijden dan hoe het hiervoor was, zeker de voorbije twee jaar.”

“Ik weet niet wat er tijdens de tweede sessie verbeterd is of niet. Zeker tijdens de lange runs hebben we komende nacht nog veel werk te verrichten om ervoor te zorge dat we het einde van de race halen.”

In Monaco is de kwalificatie echter zeer belangrijk, nog belangrijker dan tijdens andere raceweekends en Hamilton wil dan ook niet dat ze snelheid over één ronde opofferen voor performance tijdens de race.

“We mogen op dat vlak niets verliezen. We moeten gewoon onze snelheid over de lange runs verbeteren en ook het grainen van de banden,” besloot Hamilton.