Max Verstappen: “Dit is één van de slechtste scenario’s voor het weekend”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Net als in Imola is ook het raceweekend in Monaco niet al te best begonnen voor Max Verstappen en Red Bull. Tijdens de eerste oefensessie eindigde Verstappen buiten de top tien en in de tweede oefensessie moest hij tevreden zijn met de vierde tijd. Ook Verstappen zelf spreekt van een moeilijk begin van het raceweekend.

“Ik denk dat ik niet eens kan beschrijven wat er gaande is. Het is erg lastig. Ik had het ergens wel verwacht, maar het is wel één van de slechtste scenario’s voor dit weekend,” aldus Verstappen. “Er zitten veel hobbels, kerbstones en camberverschillen in de baan. Voor ons is het zo goed als onmogelijk om die te nemen.”

“Elke keer als we erover heen gaan, verliezen we rondetijd, omdat de auto die niet goed kan pakken. Dat weerhoudt ons om sneller te gaan. Verder is er ook geen duidelijke manier om zo’n probleem op te lossen voor de rest van het weekend.”

In Imola begon Verstappen ook niet goed aan het raceweekend maar uiteindelijk slaagde hij er samen met Red Bull in om de situatie nog recht te trekken. Verstappen verwacht in Monaco niet dat ze hetzelfde zullen kunnen bereiken.

“Imola was een ander verhaal. Het waren andere problemen die je met het wijzigen van een set-up op kan lossen. Dit soort dingen kan je daarmee niet oplossen, omdat de auto zo gebouwd is,” blikt Verstappen vooruit naar de rest van het raceweekend. “We zitten er dus aan vast en gaan proberen om het iets beter te maken, maar ik verwacht geen wonderen.”

Ondanks de problemen is Verstappen toch ook blij dat hij in Monaco met een F1-bolide kan rijden.

“Ik had veel lol in het rijden. Het was goed, maar erg lastig. Als hier de auto niet doet wat je wil, is het heel makkelijk om de muur te raken. Vandaag was een goede les om te weten wanneer de auto glijdt en wegspringt.”