Charles Leclerc na snelste tijd op vrijdag: “Dit circuit lijkt goed bij onze wagen te passen”

Ferrari
Ferrari

Na de eerste dag van het raceweekend in Monaco blikt Charles Leclerc met een goed gevoel terug op de eerste twee oefensessie. Uiteindelijk reed hij de snelste tijd en dat geeft vertrouwen voor de rest van het raceweekend, al beseft Leclerc als geen ander dat er in Monaco nog veel kan gebeuren.

“Het was een geweldig gevoel om opnieuw in de wagen te zitten in de straten van mijn thuisstad en de enorme steun te voelen,” blikte Leclerc terug op zijn vrijdag. Leclerc waarschuwde ook de concurrentie want hij verwacht dat het nog beter en sneller kan.

“Wanneer je naar mijn drie sectortijden kijkt dan zie je dat het nog redelijk wat beter kan wanneer je de snelste tijden combineert,” aldus Leclerc tegenover het officieel F1-kanaal.

“Ik denk dat er meer snelheid in de wagen zit maar we moeten het samenbrengen. Dat zal de belangrijkste focus zijn voor zaterdag, maar de performance en het gevoel zijn goed.”

“Over het algemeen lijkt het dat we een goede wagen hebben voor dit circuit, ik had veel vertrouwen vandaag. Ik denk dat we op de medium band zeer sterk zijn.”

“Op de zachte bandencompound ondervonden we wat meer problemen om alles goed voor elkaar te krijgen. Er was veel verkeer ook. Maar over het algemeen hebben we momenteel een goede wagen.

“Het is belangrijk om ook tijdens de derde oefensessie het ritme vast te houden want daar draait het rond in Monaco. Alles draait rond de kwalificatie op zaterdag, wanneer iedereen op de limiet gaat.”

“Tot nu toe denk ik dat we het zeer, zeer goed gedaan hebben. We moeten blijven werken en ons blijven focussen op onszelf, maar dit was een positieve eerste dag.”

“Ik heb misschien iets meer risico genomen dan de anderen vandaag, dat te zien is aan de rondetijden, maar de sleutel is om alles voor elkaar te krijgen tijdens de kwalificatie wanneer iedereen echt pusht naar de limieten.”

Leclerc is echter ook op zijn hoede voor Mercedes dat tot dusver een moeizaam seizoen kent maar in Monaco op vrijdag erg competitief was.

“We lijken snel maar Mercedes, dat wat worstelt sinds het begin van het seizoen, is echt zeer snel dit weekend. We verwachten dat ze ook op zaterdag zeer snel zullen zijn.”

“Lewis zat er heel de dag op, we zullen op zaterdag alles moeten maximaliseren en hopelijk kunnen we de pole veroveren. We zullen alles geven.”