Sergio Perez: “Het ziet er niet goed uit, Ferrari is voor Red Bull momenteel ongrijpbaar”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Geen al te beste eerste dag van het raceweekend in Monaco voor Red Bull. Max Verstappen reed de vijfde tijd op meer dan een halve seconde van Charles Leclerc in de Ferrari, Sergio Perez op zijn beurt was slechtst achtste. Volgens Perez is Ferrari momenteel veel te snel voor Red Bull.

“Ferrari is momenteel ongrijpbaar,” begint Perez zijn terugblik. “Ik denk dat ze zeer sterk zijn en wanneer ze een snel rondje moeten rijden dan kunnen ze dat gewoon erg gemakkelijk en snel doen.”

“Het is iets dat hier op deze plaats een redelijk voordeel is, om in staat te zijn snel een snelle ronde neer te zetten wanneer dat nodig is en waarbij je niet te veel worstelt met de banden enzovoort. Ze lijken momenteel zeer sterk.”

Net als in Imola begon Red Bull erg moeizaam aan het raceweekend. Verstappen en Perez deden allebei hun beklag over de hobbels in het stratencircuit waarmee de RB20 moeilijker om weet te gaan dan bijvoorbeeld Ferrari. Red Bull heeft volgens Perez dan ook werk te verrichten.

“Het gaat zwaar zijn,” aldus Perez. “Ik denk echt dat het moeilijk is om onze beperkingen op te lossen.”

“We zullen zien wat we van vrijdag op zaterdag kunnen verwezenlijken. We reden met iets andere afstellingen op beide wagens. Ik weet niet wat de problemen bij Max zijn.”

“Er zijn veel dingen die we zullen moeten aanpakken. Onze snelheid tijdens de lange runs lijken wat beter te zijn, maar dat is te laat. We zullen moeten zien wat er op zaterdag lukt.”

“Er zijn enkele dingen die we moeten verbeteren. Hopelijk zorgt dat ervoor dat we vooraan opnieuw kunnen meestrijden en ons dichter bij de top bevinden. Maar het ziet er momenteel niet zo goed uit.”