Christian Horner: “Het is onvermijdelijk dat Red Bull wordt bijgehaald door de concurrentie”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is het onvermijdelijk dat Red Bull in de nabije toekomst zal worden bijgehaald omdat de concurrentie nu eenmaal ook niet stil zit.

In Miami en Imola kwamen zowel McLaren als Ferrari met updates op de proppen die als resultaat hadden dat Lando Norris de race in Miami op zijn naam schreef en in Imola ei zo na hetzelfde deed. 

Voor de spanning in het kampioenschap is dat een goede zaak en de hoop groeit dan ook dat voor het eerst sinds de herintrede van het grondeffect Red Bull mag rekenen op een serieuze uitdager. Red Bull-teambaas Christian Horner laat alvast weten verrast te zijn dat zijn team er in geslaagd is om zo lang de sport te domineren.

“Het is onvermijdelijk, we zitten in het derde jaar van deze reglementen, dus het is onvermijdelijk dat je convergentie krijgt,” aldus Horner tegenover de verzamelde media.

“Het is verbazingwekkend dat we er zo lang in geslaagd zijn om voorop te blijven, maar naarmate de auto’s qua uiterlijk en vorm, en daardoor ook qua rondetijd, naar elkaar toegroeien, is het onvermijdelijk dat er een sterke concurrentie ontstaat. “

“We verwachten dat dit het geval zal zijn in Monaco, aangezien het een unieke layout is op de kalender en het natuurlijk allemaal neerkomt op die ene ronde in de kwalificatie.”

“Er is altijd een druk om te verbeteren en niemand legt meer druk op onszelf dan vanuit het team.”

“We groeien naar elkaar toe en we zien verschillende soorten locaties en ook verschillende bandencompounds en ik denk dat de prestaties van circuit tot circuit zullen fluctueren.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print