GP van Monaco: derde oefensessie: Charles Leclerc snelste, Max Verstappen op P2

Ferrari
Ferrari

Thuisrijder Charles Leclerc heeft tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Monaco de snelste tijd gereden. Leclerc was in zijn Ferrari zo’n twee tienden sneller dan Max Verstappen.

De rijders kregen tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Monaco ideale weersomstandigheden voorgeschoteld. Gisteren was thuisrijder Charles Leclerc met zijn Ferrari de snelste maar tijdens deze oefensessie konden de rijders zich een laatste keer voorbereiden op de kwalificatie en de race.

Nog niet zo ver in de oefensessie kregen we een rode vlag want Valtteri Bottas raakte met zijn F1-bolide de vangrails en zijn ophanging rechts vooraan was afgebroken. We kregen echter al snel opnieuw groen licht en de rijders konden opnieuw voluit gaan.

Dat de rijders voluit gingen in hun zoektocht naar een snellere rondetijd maakten heel wat rijders foutjes. Zo zagen we verschillende rijders rechtdoor gaan en de banden blokkeren, gelukkig vaak zonder verder ernstige schade. Op het smalle en bochtige startencircuit van Monaco kan je echter bijzonder snel in de fout gaan.

In hun zoektocht naar een snelle rondetijd rijden de F1-piloten tegen duizelingwekkende snelheden op slechts enkele centimeters of zelfs millimeters van de vangrails.

Details kunnen in de straten van circuit het verschil tussen winst of verlies betekenen. Op een bepaald moment zat er zelfs tussen beide Ferrari-rijders slechts 0,002 seconde.

Uiteindelijk was Charles Leclerc in zijn Ferrari de snelste, voor Max Verstappen die de tweede tijd reed en zo’n twee tienden trager was. Leclerc lijkt daarmee de grote favoriet voor de kwalificatie en de strijd voor de polepositie.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print