Carlos Sainz: “Red Bull inhalen in 2024 moet het doel zijn, daar geloof ik in”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor al de andere tams zal het een grote uitdaging worden om te proberen Red Bull komend seizoen bij te benen. Toch moet dat volgens Carlos Sainz het absolute doel voor Ferrari zijn en hij gelooft zelf er ook in dat het mogelijk kan zijn.

“Ja, ik denk dat het een realistisch doel zal zijn,” vertelt Sainz wanneer hij vooruitblikt naar het F1-seizoen 2024. “Zullen we daarin slagen? Dat zal de toekomst uitwijzen. Ik wil echter dat het team denkt dat het mogelijk is want ook ik geloof dat.”

Dat het wel degelijk mogelijk is om een grote stap vooruit te zetten liet McLaren het voorbije seizoen zien. Daarvoor is zelfs niet alleen een ‘winterperiode’ nodig want zelfs tijdens het seizoen slaagde McLaren er mits enkele grote updates in om op het vlak van competitiviteit een serieuze stap vooruit te zetten.

“McLaren is erin geslaagd om deze stappen vooruit te zetten tijdens het seizoen. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat Ferrari dit tijdens de winterpauze kan. Ik heb vertrouwen in het team. Ik heb vertrouwen in de capaciteiten van het team om voor de ommekeer te zorgen.”

“Er zijn nog steeds circuits waar we met zo’n drie tienden voorsprong op Red Bull de pole behalen. Dit is een specifiek iets van de wagen dat zeer sterk is, we moeten er gewoon voor zorgen dat onze wagen veel meer een ‘all rounder’ wordt.”