Lewis Hamilton uit kritiek op locatie FIA-prijzengala maar wat met 2024?: “Niet erg duurzaam!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton liet zich erg kritisch uit over de locatie van het FIA-prijzengala dit jaar. Grote vraag is of hij minder kritisch zal zijn over de bijzondere locatie die de FIA voor het prijzengala in 2024 heeft geselecteerd.

Tijdens het FIA-prijzengala liet Lewis Hamilton afgelopen vrijdag verstaan dat hij zich ernstig vragen stelt bij de locatie die de FIA had geselecteerd voor het prijzengala. Dit jaar vond het FIA-prijzengala plaats in Baku, waar sinds 2016 ook een F1-race plaatsvindt. Volgens Hamilton was het niet duurzaam om de prijsuitreiking in de hoofdstad van Azerbeidzjan te organiseren.

“Ook al hou ik echt van Baku, het is echt een mooie plaats, ik stel me de vraag of de FIA wel heeft nagedacht over het aspect duurzaamheid,” zei een erg kritische Hamilton in Baku. “Erg veel mensen moesten naar hier vliegen terwijl de FIA zich in Parijs bevindt en het veel eenvoudiger zou geweest zijn om het prijzengala daar te organiseren.

Het FIA-prijzengala werd de voorbije jaren meestal in Europa georganiseerd, al werd er ook al eens naar New Delhi en Doha gegaan om de prijzen uit te reiken. In 2024 wordt er trouwens opnieuw een bijzondere locatie aangedaan want dan zal het prijzengala in Rwanda plaatsvinden. Sinds 1993 heeft er geen F1-race meer in Afrika plaatsgevonden en ondanks verwoede pogingen de voorbije jaren om de F1 te laten terugkeren naar Zuid-Afrika staat er ook in 2024 geen Afrikaanse race op de F1-kalender.

Ook Lewis Hamilton ijvert al jarenlang naar een F1-race in Afrika, grote vraag is nu of hij blij zal zijn dat het prijzengala in Afrika zal plaatsvinden, of dat hij teleurgesteld zal zijn dat het opnieuw niet ‘duurzaam’ zal zijn omwille van de verplaatsing die nog verder dan Baku zal zijn …