Carlos Sainz tevreden ondanks missen eerste startrij: “Charles verdient de pole”

Ferrari
Ferrari

Hij had ongetwijfeld graag zelf op de polepositie of de eerste startrij gestaan maar desondanks is Carlos Sainz redelijk tevreden met zijn kwalificatie en derde tijd.

Tijdens Q1 en Q2 reed Sainz telkens de tweede tijd maar in Q3 moest hij teamgenoot Charles Leclerc en Max Verstappen laten voorgaan. Een plaats op de tweede startrij dus voor Sainz maar van op P3 is uiteraard alles nog mogelijk, zeker met deze nieuwe generatie F1-bolides.

“Om eerlijk te zijn ben ik redelijk blij met de progressie die ik doorheen het weekend geboekt heb,” vertelde Sainz na afloop over zijn kwalificatie.

“Ik had een serieuze achterstand, ik worstelde echt met de wagen, om te begrijpen hoe ik er best mee kon rijden en ik had heel het weekend zo’n halve seconde achterstand.”

“Om dan vandaag voor de polepositie te kunnen strijden is echt goed nieuws voor mij.”

“Om zo’n goed rondje aan het begin van Q3 te kunnen rijden en dan niet dat extra tiende eruit te krijgen is een beetje jammer.”

“Tegelijkertijd is het echt verdiend. Charles bevond zich heel het weekend voor mij en hij verdient die polepositie, het team heeft ongelooflijk werk verricht.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022