Charles Leclerc: “Ferrari heeft dit niet alleen aan de motor te danken”

Ferrari
Ferrari

Charles Leclerc veroverde gisteren de polepositie voor de GP van Bahrein. Volgens Leclerc bewijst zijn polepositie, maar ook de prestatie van Alfa Romeo en Haas, welke vooruitgang Ferrari met haar motor heeft gemaakt. De pole werd volgens Leclerc echter niet alleen door een betere motor behaald.

De krachtbron was de voorbije jaren het zwakke punt bij Ferrari maar dat lijkt sinds dit jaar niet langer het geval te zijn. Ook de teams van Haas en Alfa Romeo hebben een grote stap vooruit gezet en ook daar lijkt de Ferrari-motor een handje te hebben toegestoken.

“Ik heb de data nog niet gezien maar het voelde zeker en vast beter dan vorig jaar en het is een stap in de juiste richting,” aldus Leclerc over de progressie die Ferrari met haar motor heeft geboekt.

“Ik denk dat Haas en Alfa Romeo duidelijk ook tonen dat we een stap vooruit gezet hebben.”

“Je mag echter ook niet onderschatten wat ze gedaan hebben want ze waren ook snel in de bochten. Ik denk dat het een combinatie van beide is. De wagen en de motor.”

Op dat vlak lijkt Leclerc het inderdaad bij het rechte eind te hebben. Wanneer we naar de lijst met topsnelheden kijken dan vinden we daar Ferrari immers helemaal niet bovenaan terug, wat doet vermoeden dat Ferrari in de bochten tijd goedmaakt die het op de rechte stukken lijkt te verliezen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print