Lewis Hamilton na P5: “Ik ben echt blij met dit resultaat”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de kwalificatie was Lewis Hamilton naar eigen zeggen “oprecht blij met het resultaat”, al moet hij wel toegeven dat Ferrari en Red Bull hun prestaties “van een volledig andere planeet zijn”.

Tijdens de kwalificatie werd al snel duidelijk dat Mercedes niet eens in de buurt van de polepositie zou komen. Dat bleek ook het geval te zijn want Lewis Hamilton geraakte niet verder dan een vijfde tijd, op bijna zeven tienden van polesitter Charles Leclerc.

“Ik ben oprecht blij met vandaag,” vertelde Hamilton na afloop van de kwalificatie. “Ik denk dat gezien wat we de voorbije weken gezien hebben, de problemen die we gekend hebben met de wagen, dat het een beetje een nachtmerrie om mee te rijden was.”

“Die jongens voor ons bevinden zich echt op een ander niveau en zijn van een andere planeet, dus ik ben over het algemeen blij met waar we ons bevinden. Het is niet de eerste startrij maar we zullen ons best doen om tijdens de race een beter resultaat te behalen.”

“Red Bull en Ferrari zullen wegrijden, we bevinden ons niet in een gevecht met hen, wat de racesnelheid betreft zijn ze een seconde sneller.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner