Charles Leclerc na veroveren pole: “Leuke verrassing sneller te zijn dan Red Bull”

Ferrari
Ferrari

Ferrari zorgde tijdens de kwalificatie voor een verrassing door de polepositie te veroveren. Dat Ferrari sterk voor de dag zou komen werd verwacht maar de pole veroveren komt ook voor Charles Leclerc als een verrassing.

Tijdens de wintertests had Ferrari al laten zien dat ze dichter bij Red Bull en Mercedes zouden zitten, dat ze een krachtige motor hebben ontwikkeld werd tijdens de kwalificatie duidelijk. Al de teams met een Ferrari-krachtbron hebben in vergelijking met vorig jaar een serieuze stap vooruit gezet.

Die serieuze stap vooruit zorgde er zelfs voor dat Charles Leclerc de polepositie wist te veroveren met meer dan een tiende voorsprong op Max Verstappen. Ook voor Leclerc komt dat als een verrassing.

“Het voelt goed,” vertelde Leclerc na afloop in het parc fermé. “De voorbije jaren waren bijzonder moeilijk voor het team.”

“Ik wist dat het slechts een kwestie van tijd was alvorens we weer aan de top terug te vinden zouden zijn. Ik denk dat we als team bijzonder goed hebben gewerkt om ons opnieuw in een positie te bevinden waarin we voor betere posities strijden.”

“We waren er redelijk zeker van dat Red Bull tijdens de kwalificatie wat sneller zou zijn dan ons. Het is dan ook een mooie verrassing dat dit niet het geval was!”