Carlos Sainz weet wat Ferrari nodig heeft om wereldkampioen te worden: “Dat is de sleutel tot succes”

Ferrari
Ferrari

Na een moeilijk en teleurstellend seizoen hoopt Ferrari om in 2023 terug te slaan. Ook Carlos Sainz wilt komend seizoen enkele dingen rechtzetten en Sainz weet wat voor Ferrari de sleutel tot succes kan betekenen.

Het voorbije seizoen moest Carlos Sainz enkele keren opgeven met technische problemen en ook op strategisch vlak liet Ferrari enkele keren steken vallen. Dat moet volgens Sainz beter wanneer hij en Ferrari in 2023 voor de wereldtitel willen strijden.

“Het is mijn doel om consistent te zijn,” aldus Sainz. “Ik wil races winnen, ik weet al wat het is, maar wanneer je voor de wereldtitel wil strijden dan moet je consistent zijn.”

“Wanneer je vooraan rijdt dan mag je slechtste resultaat vijfde of zesde zijn, maar met de zes of zeven opgaves die we gekend hebben, dan verlies je heel wat punten in de strijd om de wereldtitel, al is het ook juist dat Verstappen en Red Bull het voorbije seizoen sterker waren.”

“Ik geloof dat we enkele lessen geleerd hebben en wanneer ik opnieuw de consistente Carlos van 2021 kan zijn, die toen geloof ik al de races heeft gefinisht, dan kan je voor de wereldtitel strijden.”