Twee circuits maken kans om GP van China te vervangen op F1-kalender 2023

Ferrari
Ferrari

Ook in 2023 staat de GP van China niet op de F1-kalender. De pandemie met het coronavirus gooit opnieuw roet in het eten. Volgens de laatste berichten maken twee circuits kans om de race in China te vervangen.

Bij de officiële bekendmaking van de F1-kalender 2023 stond China als vierde race ingepland maar die plaats moest het amper enkele weken later al opnieuw afstaan. De erg onzeker situatie met het coronavirus in China zorgde ervoor dat de F1 het risico niet wenste te nemen om af te reizen naar China.

Achteraf bekeken de juiste beslissing van de laatste berichten uit China doen het ergste vermoeden. Nog nooit waren er zoveel gevallen in China, er is sprake van tientallen miljoenen gevallen en de beslissing om de F1-race nabij Shanghai niet te laten doorgaan lijkt dan ook de juiste.

Volgens ‘The Portugal News’ maken twee circuits kans om in te vallen op de F1-kalender: Portimão en Istanbul. Beide circuits vielen omwille van de pandemie met het coronavirus al eerder in, namelijk in 2020 en 2021. Over beide races waren zowel de fans alsook de rijders erg enthousiast, afwachten of we één van beide races in 2023 daadwerkelijk zien terugkeren op de F1-kalender.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print