Caterham mag komende twee races missen en staat te koop

Het Caterham F1 team heeft de toestemming gekregen om de komende twee races te missen.

Nog maar pas raakte bekend dat een curator het beheer van het Caterham F1 team op zich heeft genomen, of de soap rond de renstal gaat al een nieuwe episode in.

Het Caterham F1 team heeft van Bernie Ecclestone immers de toestemming gekregen om de komende twee races te missen. Het ziet er dus naar uit dat we Caterham niet aan de start zullen zien verschijnen tijdens de GP van de Verenigde Staten en de GP van Brazilië. Het zou dan weer wel de bedoeling zijn dat Caterham aan de start verschijnt van de laatste race van het seizoen: de GP van Abu Dhabi.

Finbarr O’Connell en Henry Shinners van ‘Smith and Williamson’ zijn tot een akkoord gekomen met Colin Kolles om de leiding te nemen over ‘1 Malaysia Racing Team’, dat de licentie bezit van Caterham om deel te nemen aan het wereldkampioenschap Formule 1, alsook Caterham Sports Limited.

Het zou daarbij de bedoeling zijn om de F1-activiteiten van Caterham te verkopen. De koper zou alvast één groot voordeel hebben.

“Hij verkrijgt samen met wat hij koopt onmiddellijk de mogelijkheid om in de Formule 1 te racen,” aldus Henry Shinners. “Hij koopt de F1-licentie, de racebolides, de ontwerpen alsook het intellectueel eigendom van het huidige en de toekomstige seizoenen, en tevens de technische ondersteuning die aan het raceteam wordt gegeven door CSL.”

O’Connell voegde er eveneens aan toe dat de huidige overeenkomst er voor zorgt dat een zo goed mogelijke oplossing kan gevonden worden voor alle betrokken partijen.

Het personeel van de fabriek van Caterham kreeg ondertussen het advies om niet naar de fabriek te komen tot er een nieuwe koper is gevonden voor het F1-team.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print