Charles Leclerc: “Deze polepositie komt als een verrassing!”

Ferrari
Ferrari

Tijdens een spannende kwalificatie zorgde Charles Leclerc voor een verrassing door de polepositie te veroveren. Niet alleen de andere, ook hijzelf was verbaasd dat hij voor de pole kon gaan.

“Wanneer je naar een weekend komt zoals dit (met een sprintrace), dan telt iedere ronde, het is dan belangrijk op een goede basisafstelling te hebben, dat is wat we gedaan hebben,” vertelde Leclerc na het veroveren van de kwalificatie. “De wagen was zeer goed, ik denk dat dit onze grootste sterkte is. Tijdens sprintweekends is het belangrijk om het goed voor elkaar te krijgen en dat meteen vanaf de oefensessie.”

“Ik had meteen een goed gevoel, vervolgens probeerde ik tijdens de kwalificatie alles goed voor elkaar te krijgen. Het eerste rondje voelde beter dan het tweede maar er was een redelijk grote verbetering, het tweede rondje was goed genoeg voor de pole.”

Voor Leclerc en Ferrari komt het veroveren van de polepositie op het Circuit of The Americas als een verrassing. Leclerc laat ook verstaan dat hij niet meer probeert te analyseren waarom de SF-23 de ene keer wel en de andere keer niet goed presteert.

“Het is een verrassing voor ons, we hadden zeker niet verwacht om hier voor de polepositie te kunnen strijden,” aldus Leclerc. “Het is hier zeer hobbelig, de wagen voelt goed op die hobbels, wat je een beetje vertrouwen geeft om tegen hoge snelheid te pushen. Ik denk dat we dit seizoen enorm veel geleerd hebben.”

“We hebben geleerd hoe we de performance van onze wagen kunnen maximaliseren en dat helpt ons om vaker de volledige 100 procent uit de wagen te halen, vandaag is daar opnieuw een bewijs van. Dat is een goed teken voor de toekomst.”