Lando Norris blij maar ook teleurgesteld met P2: “Ik dacht dat ik de polepositie had!”

McLaren
McLaren

Met een tweede plaats op de startgrid in de McLaren zou je verwachten dat Lando Norris tevreden zou zijn maar Norris was na afloop toch ook teleurgesteld. Hij had immers verwacht dat hij de polepositie zou hebben maar een klein foutje weerhield hem van die pole daadwerkelijk te veroveren.

Voorafgaand aan het raceweekend had Norris laten verstaan te verwachten dat McLaren op het Circuit of The Americas waarschijnlijk minder goed zou presteren dan de voorbije races. De resultaten tijdens de enige oefensessie, met een vijftiende tijd voor Norris en een achttiende voor Piastri, leken dat te bevestigen.

Tijdens de kwalificatie verliep het echter een heel stuk beter en was Norris slechts een dik tiende trager dan polesitter Charles Leclerc. Norris was blij maar toch overheerste er ook teleurstelling want Norris had verwacht de polepositie te veroveren.

“Ik ben blij, het was een zeer goed dag,” vertelde Norris na afloop in het parc fermé. “Ik had waarschijnlijk niet verwacht dat we zo snel zouden zijn, het was een aangename verrassing voor het volledige team.”

“Het is een beetje een verrassing want we weten dat bochten tegen lage snelheid normaal ons groot zwak punt zijn en hier is er iets minder hoge snelheid dan bijvoorbeeld Qatar.”

“Ik heb niet zoveel fouten gemaakt als dat ik tijdens het voorbije raceweekend deed, wat goed is. Maar ik dacht echt dat ik vandaag de pole had, ik denk dat het mogelijk was om de pole te veroveren. Ik weet dat Charles zei dat hij enkele foutjes maakte maar ik heb dat ook gedaan. Als ik gewoon een goed rondje had gereden dan had ik misschien op de pole gestaan.”

Maar het wordt dus een start van op de tweede plaats en dat kan McLaren zondag in de strijd voor het constructeurskampioenschap opnieuw heel wat belangrijke punten opleveren.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023