Lewis Hamilton: “Mercedes staat opnieuw een stap dichter bij de top”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de kwalificatie voor de GP van de USA zagen we een tevreden Lewis Hamilton. Hamilton kwalificeerde zich op slechts anderhalf tiende van de polepositie en daaruit put de zevenvoudig wereldkampioen duidelijk moed.

Mercedes introduceerde dit raceweekend een nieuwe belangrijke update op haar wagen en die lijkt inderdaad goed te functioneren en een stap vooruit te betekenen voor de performance van de Mercedes W14. Dat is niet alleen belangrijk voor de rest van het seizoen maar ook voor de wagen van volgend jaar. Mercedes liet op voorhand immers verstaan dat deze update cruciaal zou zijn voor de ontwikkeling van de wagen van 2024.

Hamilton was alvast zeer blij met de stap vooruit die werd gezet en hij kijkt de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet.

“Jammer genoeg staan we vandaag niet helemaal vooraan maar op zaterdag wacht er ons een nieuwe kwalificatie,” aldus Hamilton. “Ik hoop dat ik dan opnieuw voor de eerste plaats kan strijden. Ik zal mijn uiterste best doen, met dit puliek is alles mogelijk.”

“Het circuit is ongelooflijk. Het is zeker en vast één van mijn favoriete circuits. Het heeft een legendarische layout, het is hobbelig en al de rijders vinden het erg tricky. Ieder deel van het circuit is een ongelooflijke uitdaging.”

“Ik moet iedereen in de fabriek ongelooflijk bedanken. Ze hebben zo enorm hard gepusht om de wagen te verbeteren en we staan dit weekend opnieuw een stap dichter bij de top.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023