Fernando Alonso: “We zijn blind de kwalificatie ingegaan”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens Fernando Alonso begon het raceweekend van Aston Martin in Austin al verkeerd en daarvan zien we nu het resultaat. Beide Aston Martins werden in Q1 uitgeschakeld.

Na een erg sterk seizoensbegin zakte Aston Martin wat weg maar daarin wou het met een nieuwe update in Austin verandering brengen. Problematisch was dat de updates tijdens een raceweekend met sprintrace geïntroduceerd werden waarin er slechts één oefensessie is om de wagen zo goed mogelijk af te stellen voor de kwalificatie en de race.

Tijdens de enige kwalificatie kon Lance Stroll door een probleem met de remmen zo goed als niet rijden en Alonso kon slechts een handvol kwalificatierondjes simuleren. Uiteindelijk werden Stroll en Alonso uitgeschakeld in Q1, al scheelde het voor Alonso slechts een handvol duizendsten of hij had kunnen doorstoten naar Q2.

“We hadden een verschrikkelijke sessie,” blikte Alonso na afloop van de kwalificatie terug op de enige oefensessie die voorafgaand aan de kwalificatie werd verreden. “Lance reed geen enkele snelle ronde, ik deed slechts zes of zeven kwalificatierondjes met het nieuw pakket op de wagen. Op het vlak van het pakket en de nieuwe wagen zijn er daardoor te veel onbekende variabelen.”

“Ik denk dat we daardoor wat blind in de kwalificatie gingen en daarvan zien we nu duidelijk het resultaat, niets dat we daaraan kunnen doen. We zouden moeten kunnen terugkeren en de dag volledig opnieuw doen, vanaf ’s ochtends.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023