Max Verstappen na kwalificatie op P6: “Het maakt de race op zondag interessanter”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Een echt blije Max Verstappen zagen we na afloop van de kwalificatie voor de GP van de USA niet. Na twee foutjes tijdens zijn ultieme snelste ronde moest Verstappen immers genoegen nemen met de zesde plaats op de startgrid.

De kwalificatie voor de GP van de USA was uitermate interessant want we zagen verschillende rijders meestrijden voor de polepositie. Max Verstappen leek tijdens zijn ultieme snelle ronde al bij het begin daarvan de polepositie te mogen vergeten. Verstappen maakte immers een foutje in de eerste bocht.

Het was echter vooral een fout in de voorlaatste bocht die voor een kwalificatie op P6 zorgde. Verstappen kwam immers naast de baan terecht, was daardoor de snelste, maar zag uiteraard zijn snelste tijd geschrapt.

“Ik wist dat het in bocht negentien lastig ging worden,” liet Verstappen volgens zijn officiële website na afloop weten. “Ik maakte een klein foutje in bocht één en moest daardoor hard pushen in de rest van het rondje.”

“De marges zijn klein en ik had niet eens onderstuur. Ik probeerde de bocht te maximaliseren, maar schatte de bocht een klein beetje verkeerd in. Het zijn kleine marges en het was een beetje ongelukkig maar dat maakt de race op zondag wat interessanter.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023