Charles Leclerc: “Een leuke verrassing dat we beter zijn dan McLaren”

Ferrari
Ferrari

Ferrari verwachtte dat het op het Circuit of The Americas McLaren zou moeten laten voorgaan maar beide Ferrari’s kwalificeerden zich voor de McLarens. Volges Charles Leclerc is het dan ook een leuke verrassing dat ze de strijd met McLaren kunnen aangaan.

“Het verliep beter dan verwacht,” aldus Leclerc. “We hadden verwacht om ons dit weekend achter McLaren te bevinden en het lijkt dat we wat meer competitief zijn dan dat we verwacht hadden. Het is dan ook een mooie verrassing en leuk om te zien.”

Ferrari en McLaren mogen dan wel in een intense strijd om de derde plaats verwikkeld zijn, volgens Leclerc wil Ferrari zich vooral op zichzelf focussen.

“We proberen ons niet te veel op anderen te focussen want dat leidt voor niets af,” aldus Leclerc. “We proberen ons dan ook op onszelf te focussen en proberen het potentieel van onze wagen te maximaliseren, zeker langs mijn kant was het een tricky dag.”

Leclerc ging met minder vertrouwen de kwalificatie in maar dat kwam naar eigen zeggen geleidelijk aan terug doorheen de sessies.

“Ik verloor tijdens mijn tweede run in de derde oefensessie vertrouwen in de wagen en bouwde dat tijdens de kwalificatie opnieuw op, waarna alles de goede richting uitging,” vertelt Leclerc.

“We proberen ons op onszelf te focussen en hebben er vertrouwen in dat de resultaten zullen volgen.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen