Red Bull verontrust door ‘breukje’ in achtervleugel Max Verstappen: “Noodherstelling was nodig”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voorafgaand aan de kwalificatie moesten de mecaniciens van Red Bull vol aan de slag om de achtervleugels van Max Verstappen en Sergio Perez te herstellen nadat er haarfijn breukje in de achtervleugel van Max Verstappen ontdekt werd.

Na de laatste oefensessie ontdekte Red Bull een haarfijn breukje in de achtervleugel van Max Verstappen. Red Bull besloot om de achtervleugel van Verstappen te verstevigen, waarna hetzelfde uit voorzorg ook bij de achtervleugel van Sergio Perez gebeurde.

Verstappen veroverde vervolgens de polepositie maar verontrustend is vooral dat Red Bull er het raden naar heeft wat de oorzaak is. Daar bovenop weten ze ook niet of het probleem nu definitief verholpen is voor de race en de achtervleugel de gehele raceafstand zal doorstaan.

“Er lijkt altijd wel iets gaande,” aldus Red Bull-teambaas Christian Horner tegenover ‘Sky Sports F1’. “Er is nooit een stressvrije sessie.”

“Ik weet niet of Max iets geraakt heeft aangezien het een duidelijke breuk was. Verder was er aan de wagen of de vleugels niets van schade.”

“We kregen toestemming van de FIA om het wat te verstevigen op beide wagens, waarna we het verder analyseren.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021