McLaren wil tijdens de race terugslaan: “De strijd met Ferrari moeten we winnen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Lando Norris en Daniel Ricciardo moesten tijdens de kwalificatie beide Ferrari’s laten voorgaan, een tegenvaller want McLaren had verwacht om op het Circuit of The Americas beter te zijn. Het McLaren-duo wil tijdens de race dan ook de situatie rechtzetten.

“Ik ben niet al te tevreden met het resultaat van de kwalificatie,” vertelde Norris na afloop. “Daar zijn twee redenen voor: Ik vind dat ik een beter rondje had kunnen rijden en we bevinden ons achter beide Ferrari’s.”

“We hadden verwacht om ons voor de Ferrari’s te bevinden. Dit is niet wat we wensten en we zullen tijdens de race proberen om dit recht te zetten.”

Volgens Norris wordt het vooral uitkijken naar de performance van Carlos Sainz die op de zachte band aan de race begint terwijl de meeste andere rijders , waaronder ook de McLarens, op de medium beginnen.

“We hebben een goede wagen, Ferrari was tijdens de kwalificatie gewoon iets beter. Het was niet dat ze vier of vijf tienden sneller waren, ze hadden een klein beetje voorsprong,” aldus Norris.

“Ik denk dat we een kans maken, vooral met Carlos die op de softs aan de race begint, maar de softs zijn geen slechte banden dus het is niet zo dat ze barslecht gaan presteren.”

“Hij zal bij de start voordeel hebben en dat voor minstens de helft van de eerste stint. Er zijn dan ook voordelen verbonden aan het starten op de softs. Ik denk dat we over de lange run hen hopelijk kunnen verslaan.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022