Mercedes ontkent: “Vertrek Andy Cowell is niet de oorzaak van onze motorproblemen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Vorig jaar verliet Andy Cowell de motorafdeling van Mercedes, Cowell werd algemeen aanzien als het genie achter de dominante Mercedes-motor. Opvallend is dat Mercedes uitgerekend na zijn vertrek met veel motorproblemen wordt geconfronteerd maar het vertrek van Cowell zou volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff daar niets mee te maken hebben.

“De kracht van onze organisatie is de ‘diepte’ Andy is overduidelijk een buitengewone persoonlijkheid die heeft bijgedragen aan onze successen, maar even zeer ook Hywell en al de andere personen daarnaast,” aldus Wolff eerder dit weekend in Austin.

“Ik heb honderd procent vertrouwen in de structuur die we vandaag hebben. Een motor ontwikkelen doe je niet van de ene op de andere dag. Er gaat een lange periode over, ook wanneer de dingen goed of slecht gaan.”

“Andy heeft enorm veel bijgedragen aan onze successen maar ook Hywel en al de anderen. Ik denk dan ook niet dat je onze problemen kan toeschrijven aan één van de leiders die besloten heeft om onze organisatie te verlaten. Er werken nog heel wat sterke profielen in onze organisatie.”

Volgens Toto Wolff is het wel duidelijk dat Mercedes nog steeds geen doeltreffende oplossing heeft voor haar problemen.

“We ondervinden nog steeds problemen met onze betrouwbaarheid dit jaar,” aldus Toto Wolff. “Valtteri krijgt zijn zesde motor dit seizoen en dat is niet iets waar we zelf voor kiezen.”

“In tegendeel, we proberen onze problemen te overwinnen maar hebben het nog niet helemaal begrepen waar de oorzaak ligt en hoe we het kunnen oplossen. Ik denk dat we er nu een stap dichter bij staan.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed