Max Verstappen en Lewis Hamilton gaan proberen om crash bij de start te vermijden

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Met titelrivalen Max Verstappen en Lewis Hamilton samen op de eerste startrij verwacht iedereen vuurwerk bij de start van de GP van de USA. Verstappen en Hamilton laten echter uitschijnen dat ze het “proper willen houden bij de start”.

De laatste crash tussen beide heren dateert van de GP van Italië in Monza maar het laatste incident dateert nog maar van afgelopen vrijdag. Toen reden Hamilton en Verstappen rakelings langs elkaar en scheelde het niet veel of er was contact geweest. Verstappen noemde Hamilton tijdens het incident een idioot en stak zijn middelvinger naar hem op.

Ondanks dat beide kemphanen straks naast elkaar zullen starten gaan Verstappen en Hamilton er vanuit dat het niet tot een incident of aanrijding zal komen bij de start van de race.

“Ik hoop dat we goed doorheen de eerste bocht gaan en vervolgens een goede race kennen,” blikt Hamilton vooruit naar de start van de race. “Ik denk niet dat alles in de eerste bocht wordt beslist.”

Ook Verstappen is die mening toegedaan, hij begrijpt ook niet dat de incidenten telkens naar boven worden gehaald en verwacht “dat ze zich allebei steeds als professionals gedragen” om te proberen een aanrijding te vermijden.

“Ik begrijp niet waarom dit steeds wordt aangehaald,” aldus Verstappen. “Het is niet zo dat we de enige rijders zijn die in deze sport tegen elkaar zijn gereden, zo’n dingen gebeuren nu jammer genoeg nu eenmaal.”

“We staan nu samen opnieuw op de eerste startrij en iedereen verwacht gewoonweg een geweldige race. Dat is ook wij als rijders verwachten, dat we een erg goede race kennen.”

Wie denk jij dat de race wint? – Neem deel aan het GP van de USA-spel: 1ste prijs 4000 euro!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022